SL DTS banner

Școala de ucenicie în limbajul semnelor (SL DTS)

Viziunea Școlii de ucenicie în limbajul semnelor

Fiind unul din cele mai ne-evanghelizate grupuri de oameni din lume, comunitatea surzilor are o mare nevoie de instruire și ucenicizare în limba semnelor nativă. Viziunea școlii de ucenicie (DTS-ului) în limbajul semnelor pornește chiar din inima Creatorului nostru, și anume, de a face ucenici din rândul surzilor, din întreaga lume, învățându-i și echipându-i pentru a-și îndeplini chemarea de a-L face cunoscut pe Dumnezeu în comunitățile lor și în restul lumii. 

Romani 10:14 exprimă această dorință foarte bine, “Dar cum vor chema pe Acela în care n-au crezut? Și cum vor crede în Acela despre care n-au auzit? Și cum vor auzi despre El fără propovăduitor?” Accentul în cazul acesta nu se pune pe vreo dizabilitate, nici pe lipsa de mesageri, ci pe nevoia de învățătură și vestire a Evangheliei în limba pe care surzii o vor înțelege. Dorința noastră este ca surzii să primească Vestea Bună și să fie ucenicizați în propria lor limbă, pentru că numai atunci Evanghelia va avea puterea de a transforma viețile lor!

Ce este SL DTS (școala de ucenicie în limbajul semnelor)?

SL DTS este o școală de ucenicie intensivă, timp de 5 luni, în care învățătura, mentorarea, viața în comunitate se desfășoară într-un cadru în care se comunică numai în limbajul semnelor, și este compus din două etape:

SL DTS lectureEtapa întâi: Învățătura

Etapa teoretică durează 3 luni și se desfășoară la sediul nostru din Constanța, România. În această etapă vei beneficia de învățătură adusă de diferiți profesori surzi sau cunoscători ai limbajului semnelor din diferite locuri din lume, în fiecare săptămână fiind abordată o tematică diferită. Câteva din aceste tematici sunt: Cum să auzi glasul lui Dumnezeu, Inima de Tată a lui Dumnezeu, Vindecare sufletească, Perspective biblice asupra lumii, Misiunea transculturală, Evanghelizare, și multe altele!   

DTS-ul este pentru oricine, fie surd sau auzitor, care înțelege limbajul semnelor internațional și limba engleză la un nivel satisfăcător. DTS-ul este o experiență unică pentru oricine este gata să dedice 5 luni din viața obișnuită pentru a-și aprofunda relația cu Dumnezeu, cu dorința de a descoperi și folosi pe deplin potențialul în Hristos, și pentru a împărtăși dragostea și adevărul Lui cu lumea surzilor, și nu numai. 

Etapa a doua: Misiune

SL DTS outreachEtapa de misiune, se desfășoară timp de două luni, când ai ocazia de a pune în aplicare tot ce ai învățat în etapa teoretică. Locația practicii de misiune va fi anunțată mai aproape de începutul școlii. În trecut, am găzduit și condus grupuri de studenți DTS în slujirea lor aici în lucrarea noastră cu surzii din Constanța (proiectul nostru se numește Connect), și în Bulgaria! Studenții au ocazia de a întâlni surzi din alte națiuni și de a le arăta dragostea lui Dumnezeu prin pantomimă, închinare, rugăciune, activități craft și hobby-uri, și prin mărturia personală! Poate că vom și învăța puțin din limbajul semnelor din țările unde vom merge!

 

TPM Constanța SL DTS 2020  

 
Limbajul/limba Limbajul semnelor internațional (textul în limba engleză)
Cost

Etapa teoretică: 1800 Euro

Costul etapei teoretice este pentru cazare, mâncare, învățătură, cărți necesare, activitați planificate, și transportul pentru slujirea în proiecte locale. Costul etapei teoretice nu include costul călătoriei către România și înapoi la țara de proveniență.

 

Etapa de misiune: 1500 Euro

Costul include călătoria (cu mașina, trenul sau avionul), viza pentru țara de destinație a misiunii, mâncarea, cazarea, vizitele turistice, și transportul pe timpul practicii de misiune.

Ambele etape trebuie finalizate și achitate pentru a primi diploma de absolvire eliberată de Universitatea Națiunilor (University of the Nations). 

Înscrie-te acum

Pentru mai multe informații, scrie-ne la: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

UofN-LogoDTS este înregistrat în cadrul Universitatea Națiunilor (UN), din organizația Tineri Pentru Misiune (TPM). UN este interconfesională și larg descentralizată, având sedii în peste 100 de țări, de pe cele 5 continente. DTS este un curs de baza obligatoriu pentru o mare parte dintre cursurile organizate de TPM și oferă cursantului 12 credite ce pot fi folosite alături de alte cursuri pentru obținerea unei diplome de la UN. Pentru mai multe informații despre Universitatea Națiunilor, vizitează www.uofn.edu

SL DTS (LSR Video)

Apply Online